A | A | A

Ergon scoort order uit China

Dinsdagmiddag 22 maart is met de ondertekening van het samenwerkingscontract het startschot gegeven voor een grote nieuwe productieorder voor Ergon. Voor het chinese bedrijf HKC gaat Ergon per jaar 100.000 tot 180.000 televisies assembleren en de warehousing verzorgen van monitors. Zeer passend werk voor vijftig mensen met een arbeidsbeperking.

Logistieke partner
HKC is een producent van computer-randapparatuur zoals monitoren, televisies, speakers en webcams. Vanwege de toenemende productiekosten in eigen land, de hoge transportkosten en zware importheffingen op eindproducten, kiest ook HKC ervoor onderdelen naar Europa te brengen en daar te assembleren. HKC heeft nu een assemblagelijn in Polen en verplaatst het hoofdkantoor naar Eindhoven, omdat het merendeel van de verkoop plaatsvindt in West-Europa.  

Via de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij is HKC in contact gekomen met Ergon. Ergon bleek de juiste logistieke partner te zijn door de combinatie van uitstekende logistieke bereikbaarheid, voldoende opslagruimte en aanwezigheid van goede productiekrachten. Het dinsdag ondertekende contract heeft een looptijd van twee jaar met mogelijkheid van verlenging tot vijf jaar. 

Passend werk voor 50 arbeidsbeperkten
Een mooie opdracht, met hoofdzakelijk eenvoudig repeterend en zittend productiewerk dat zeer passend is voor medewerkers van Ergon. Om het goed werkbaar te maken voor de medewerkers, wordt het gehele proces opgeknipt in minimaal 36 eenvoudige stappen. In april wordt de productielijn opgebouwd in een productiehal van Ergon. Vanaf begin mei gaat een groep van ongeveer 50 medewerkers dagelijks aan de slag met het assembleren van de tv’s en de warehousing van de monitors. Gestart wordt met 100.000 tv’s met een doorgroei naar 180.000 stuks per jaar.

Ondertekening Ergon HKC 1

De heer Peter Quik (algemeen directeur Ergon) en Sean Chen (productmanager HKC) ondertekenen het contract.

Ondertekening Ergon HKC 3

Ondertekening Ergon HKC 2

De heer Sean Chen (productmanager) en mevrouw Amanda Ho (officemanager) waren namens HKC aanwezig voor de ondertekening van het contract. Namens Ergon waren Peter Quik (algemeen directeur), Jan Sengers (bedrijfsdirecteur),Frank Derkzen (Businessunitmanager) en Ernst Koszczol (workcenterleider) aanwezig.