A | A | A

04Werkt faciliteert ISS bij creëren duurzame banen

Jacqueline Mooiman: Adviseur Schakelpunt Landelijke Werkgevers Franka Wegkamp, projectmedewerkster ISS Susanne Baudoin, accountmanager Werkgelegenheidsteam Edwin van der Pol, Manager Sociale Innovatie (D&I) ISS  (v.l.n.r.)
(v.l.n.r.) Jacqueline Mooiman Adviseur Schakelpunt Landelijke Werkgevers, Franka Wegkamp projectmedewerkster ISS, Susanne Baudoin accountmanager Werkgelegenheidsteam, Edwin van der Pol Manager Sociale Innovatie (D&I) ISS 

 

23 september 2020 – 04Werkt faciliteert ISS Facility Services bij het creëren van duurzame banen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De partijen zijn bij elkaar gekomen dankzij het Schakelpunt Landelijke Werkgevers van de Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt, dat arbeidsmarktregio’s ondersteunt bij de harmonisatie van de regelgeving en uitvoering van de Participatiewet.

ISS Facility Services is in Nederland actief in uiteenlopende segmenten met soms meer dan vijftig verschillende diensten, waaronder schoonmaak, catering en beveiliging. Het bedrijf voert een actief beleid om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Het gaat dan om mensen met een bijstandsuitkering in het kader van de Participatiewet, jongeren tot 27 jaar, statushouders en mensen met een indicatie Banenafspraak.

Begeleiding door eigen medewerkers
Bijzonder is dat ISS zelf de regie voert over de begeleiding van de werknemers uit deze groepen met behulp van de directe collega’s op de werkvloer. ISS zoekt naar de kracht van individuele medewerkers om deze te laten groeien in werk en werkzaamheden. Dat biedt een medewerker duurzaam perspectief.

Eenduidige regelgeving in verschillende arbeidsmarktregio’s
Als landelijk werkend bedrijf heeft ISS behoefte aan eenduidige regelgeving en uitvoering van de Participatiewet in de verschillende arbeidsmarktregio’s. Het Schakelpunt Landelijke Werkgevers regelt dat samen met het bedrijf en de regio’s, blijkt door de ondertekening.

Uniforme afspraken
Jacqueline Mooiman, adviseur Schakelpunt Landelijke Werkgevers, is blij dat ISS Facility Services samen met het Schakelpunt door de landelijke aanpak kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt extra kansen kan bieden. “Ik hoop dat er veel bedrijven volgen.” Projectleider van het Schakelpunt Tanja Willemsen benadrukt dat werkgevers met vestigingen in verschillende gemeenten en regio’s uniforme afspraken willen maken. “Met UWV kon dit al. Het Schakelpunt verbindt ook de gemeenten hieraan door hen te ondersteunen bij het maken van regio-overstijgende afspraken.  Zo benutten we gezamenlijk meer baankansen.”