A | A | A

Uitreiking startbewijzen WelSlagen Zuidoost Nederland

Het was feest in Eindhoven; bij café ’t Vonderke werden op het terras vijf WelSlagen deelnemers letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet! Zij ontvingen na 5 maanden leren en stagelopen in de zorg, het startbewijs voor een BBL 3 opleiding in de zorg! Gefeliciteerd Jeimy, Shaker, Jinan, Sophia en Weronica met dit mooie resultaat. Zij starten begin september met de vervolgopleiding bij Summa College in Eindhoven.

WelSlagen wordt georganiseerd door Calibris Advies en is een krachtig instrument om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te winnen voor kansrijke beroepen in zorg en welzijn. Jongeren of werkzoekenden die willen en kunnen werken in de zorg, maar die tot nu toe nog geen startkwalificatie hebben behaald, worden via WelSlagen toegeleid naar een leerbaan in zorg en welzijn. Gedurende twintig weken krijgen de deelnemers één dag per week training die ze voorbereidt op de toekomstige BBL-baan, en doen zij drie dagen per week praktijkervaring op bij een zorg- of welzijnsinstelling. Zo maken ze kennis met leren en werken in de praktijk. In het toeleidingstraject wordt specifieke aandacht besteed aan taal- en rekenvaardigheden.

Met grote dank aan samenwerkingspartners waarmee dit mooie resultaat bereikt is: Calibris Advies, gemeente Eindhoven, gemeente Venlo, A2 gemeenten, Weener XL Den Bosch, Summa College, EBC Talen, Ananz, Actief Zorg, Van Neynsel, SWZ en Zorghuis Nederland.

welslagen