A | A | A

Prestatieladder Socialer Ondernemen

PSO BMDit is een landelijk keurmerk voor bedrijven en instellingen die een grote bijdrage leveren aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

De PSO is de landelijke norm voor sociaal ondernemen
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben de PSO, in nauwe samenwerking met de markt, volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld.  De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie

PSO stimuleert sociaal ondernemen in Nederland
Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen bij (meer) organisaties. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen door er bewust voor te kiezen om producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd.

PSO bij aanbestedingen met Social Return
PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. Over het algemeen kan een PSO-gecertificeerde organisatie met een bepaalde PSO-Trede, de volledige of een deel van, de Social return verplichting invullen. Uiteraard kan dit afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

Meer informatie?
Mocht u meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met Monique Slegers (adviseur PSO / social return, 06-51910976). Voor algemene informatie over PSO kunt u terecht op www.PSO-Nederland.nl

Stempel Banenafspraak grijs transp170px